Csótányokkal élni...??? csótány, poloska, egér, patkány, darázs, bolha blogja...

kedd, március 22, 2005

Félreértések...

Először s beszéljünk a gélről, mint csótányirtószerről, valamint annak felhasználásáról.
Saját tapasztalatunk azt diktálja, hogy a gélek közül kettő az, amit jó szívvel tudunk ajánlani.

Az egyik a Bayer terméke, névszerint a PREMISE gél. Tapasztalataink azt mutatják, hogy megfelelő mennyiségben, a megfelelő helyekre kijuttatva, kiváló eredményt lehet vele elérni, egy fertőzött lakásban 2-3 hét alatt minden egyed elpusztult (mérések szerint a csótánycsapdában 48 óra alatt kb. 300 db csótány volt megszámolható). Föleg lakásokban javasoljuk a felhasználását, ahol a belmagasság nem haladja meg a 3 métert.

Ára a magyar piaci viszonyokban elfogadhatónak mondható!

A másik kiválóság az Aventis terméke. Goliath gél névre hallgat. Csótányok ellen, a hagyományos permetezéses védekezési módszer, a csótányok biológiájából, az éttermi konyhák üzemelési módjából és az előkészítés hiányából adódóan általában nem ad megfelelő eredményt. Ezekben az esetekben a csótányirtó gél használata az egyetlen célravezető módszer. A GOLIATH csótányirtó gél egy új és hatékony speciális felhasználású csótányirtó szer. A környezetre gyakorlatilag nem toxikus, ugyanakkor hatóanyagtartalma révén - megfelelő alkalmazás esetén - gyors, biztos és hosszantartó eredményt nyújt mindenfajta csótánnyal szemben.

Előszeretettel használjuk olyan helyeken, éttermekben, élelmiszer üzletekben, ahol nagy légterek találhatóak, hiszen a vonzó anyagai olyan aktivitással bírnak, hogy ott is megtalálja könnyedén egy kóbor csótány. Tapasztalat szerint négyzetméterenként 1-4 pötty elegendő a populáció teljes pusztításához (3mg/pötty).

Ára a magyar piaci viszonyokban igen drágának mondható!

Amiért ezt a cikket írom:

Ma egy társasházban dolgozva, egy kedves idősebb hölgy próbált arra megtanítani, hogy a gél színe határozza meg annak minőségét. "barna kell fiam, mert az a drága; az én fiam is azt használja, már 30 éve".

Több dolgot szeretnék leszögezni:

  • a gazdaságosság is nagyon fontos, nem költjük fölöslegesen sem a társasház pénzét, sem a sajátunkat,
  • A goliath gel (barna és drága) ma a szakma utolsó elötti végvára.
  • 30 éve még a gélezés gondolata sem fogalmazódott meg.

Kedves Néni!

Kérem vegye ezeket figyelembe, és arra kérem, hogy próbáljon meg a velünk történő kötekedés helyett rábírni a kedves lakótársait, hogy az eredményesség érdekében, szánja rá mindenki azt a kétszer két órás várakozást, amit meg kell tenniük a csótánymentes életterükért. Persze ha gond van, még mindíg tudunk barnán is gélezni, nem csak fehéren!!! Hiszen mi is, és a ház vezetősége is azért küzd, hogy tisztább, kellemesebb, és könnyebb életet élhessen Őn is!

Tisztelettel a szerző: Kovács András

mailto:info@alfascarabeus.hu

Képek a www.alfascarabeus.hu portálon találhatóak! A honlap folyamatos bővítés alatt áll! Hamarosan vendégkönyvben is hozzászolhat, kérdést tehet fel a témával kapcsolatban!